Page content

10 tekenen van een overgroei aan Candida

 

Een overgroei van candida is een van de meest voorkomende aandoeningen die ik zie in mijn praktijk. Ik heb duizenden cliënten gezien die lijden aan spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, hersenmist, terugkerende schimmelinfecties, huidproblemen, stemmingswisselingen en meer, allemaal veroorzaakt door een overgroei van Candida. Ik heb ook de ongelofelijke transformatie gezien die mijn cliënten ervoeren door hun Candida te overwinnen. Ik was getuige van de terugkeer van hun energie en vitaliteit, het herstel van hun geestelijke helderheid en het verdwijnen van vele chronische symptomen.

Je kunt je nu afvragen: “Maar wat in godsnaam is Candida nu eigenlijk?” Candida is een schimmel, een soort van gist, waarvan een zeer klein aantal leeft in uw mond en ingewanden. De functie ervan is om te helpen met de spijsvertering en te helpen met de absorptie van voedingsstoffen, maar wanneer het te veel geproduceerd wordt, dan breekt het de barrière van de ingewanden af en dringt het de bloedstroom binnen, waar het giftige bijproducten afgeeft in uw lichaam en lekkende darm veroorzaakt. Dit kan leiden tot veel verschillende gezondheidsproblemen, gaande van spijsverteringsproblemen tot depressie.
Hoe krijg je een overgroei van Candida?

De gezonde of “goede” bacteriën in uw ingewanden houden gewoonlijk de niveaus van Candida onder controle. De Candidapopulatie kan echter uit de hand lopen wanneer een antibioticakuur bijvoorbeeld te veel vriendelijke bacteriën dood, wanneer u een dieet heeft dat rijk is aan geraffineerde koolhydraten en suiker (dat de Candida voedt), een hoge alcoholconsumptie, het nemen van orale contraceptiva, of een aantal andere factoren, waaronder een levensstijl met veel stress. Zelfs een dieet dat rijk is aan gefermenteerde voeding, zoals Kombucha, zuurkool en pickles, kan Candida voeden en leiden tot een overgroei.


10 Vaak Voorkomende Candidasymptomen

Candida heeft de unieke mogelijkheid om van vorm te veranderen om zichzelf te beschermen tegen harde omgevingen. Het reageert op een wijziging in temperatuur of zuurtegraad door te veranderen van een afgeronde gistcel in een schimmel. Deze schimmel vormen hebben de mogelijkheid om door de darmwanden te dringen en zo te zorgen voor lekkende darm, en om andere weefsels binnen te dringen eens ze in de bloedstroom komen. Dit betekent dat Candida snel kan transformeren van een probleem van de ingewanden tot een probleem van het volledige lichaam, aangezien het de huid, mond, oren, schildklier, urogenitale organen of andere kan koloniseren. Om deze reden kan de overgroei van Candida symptomen met zich meebrengen die een brede omvang hebben en zich als volgt kenbaar maken:

• Schimmelinfecties van de huid en nagels zoals voetschimmel, ringworm en schimmelinfectie van de teennagels.
• Zich moe en uitgeput voelen of lijden aan chronische vermoeidheid of fybromyalgie
Spijsverteringsproblemen zoals opgeblazenheid, constipatie of diarree.
• Auto-immuunziekten zoals schildklierontsteking van Hashimoto, reumatoïde artritis, colitis ulcerosa, lupus, psoriasis, sclerodermie, of multiple sclerose
• Concentratiemoeilijkheden, slecht geheugen, concentratieproblemen en/of hersenmist
• Huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, netelroos en uitslag
• Irritatie, stemmingswisselingen, angstgevoelens of depressie
• Vaginale infecties, infecties van de urinewegen, rectale of vaginale jeuk
Astma & COPD of seizoensallergieën
• Veel zin in suiker of geraffineerde koolhydraten

 

 

Denkt u dat u een Candida overgroei heeft? Vul hier deze eenvoudige vragenlijst in om het te ontdekken!

Het verband tussen Candida en Auto-immuunziekten
Zodra Candida doorgedrongen is in de darmwanden en ervoor gezorgd heeft dat uw darmen beginnen te lekken, dan opent dit de sluisdeuren voor onverteerde voedingsdeeltjes, gifstoffen, virussen en bacteriën die door de darmwand en in de bloedstroom doordringen. Dit triggert een respons van het immuunsysteem in een poging om deze externe “indringers” af te weren. Terwijl uw darmen blijven lekken, blijft uw immuunsysteem golf na golf van ontstekingen door te sturen, en wordt het al snel gestresseerd, zwak, verward en begint minder nauwkeurig te werken. Wanneer dit gebeurt, kunnen de weefsels van uw eigen lichaam tegen het immuunsysteem in beginnen te werken. Mettertijd kan dit ervoor zorgen dat u een ernstige vorm van auto-immuunziekte ontwikkelt.

Hoe test men op een overgroei van Candida?
IgG, IgA en IgM Antistoffen tegen Candida
Bloedtesten controleren op IgG, IgA, en IgM antistoffen tegen Candida in uw bloed, en kunnen uitgevoerd worden in bijna elk lab. Hoge concentraties van deze antistoffen wijzen erop dat er een overgroei aanwezig is van Candida ergens in het lichaam en dat uw immuunsysteem hierop reageert, helaas blijkt dat het lichaam niet to geen antistoffen tegen Candida produceert als de schimmel langer dan een paar maanden in het bloed is, deze test is dan ook zeer onbetrouwbaar. Er zijn betere diagnose methoden die ik gebruik in mijn praktijk,  zoals levend bloed analyse.

candida diagnose

Denk eraan dat Candida de mogelijkheid heeft om het immuunsysteem te onderdrukken en misleiden . Lage niveaus van het totale IgG, IgA of IgM zouden kunnen zorgen voor een vals negatieve respons op de Candida antistoffen, wat betekent dat u Candida heeft maar dat, aangezien uw immuunsysteem minder sterk is, u niet bent om een respons te krijgen, waardoor uw bloedtest negatief terugkomt. Aangezien ik zoveel patiënten zie met onderdrukte immuunsystemen, merk ik in mijn praktijk dat bloedtesten vaak negatief kunnen zijn, terwijl de Candida in mijn praktijk onder de microscoop zichtbaar is en of de Candida met mijn diagnose systeem in het lichaam WEL meetbaar is.

 

Hoe behandel je een overgroei van Candida?

Candida doeltreffend behandelen houdt in dat de overgroei ingeperkt wordt, dat de vriendelijke bacteriën hersteld worden die ze in toom moeten houden, en dat de darm hersteld wordt zodat Candida niet langer de bloedstroom kan binnendringen. Dit bereik ik met een eenvoudige en bewezen dieet welke uitgelegd word in mijn eBook ‘Candida bron van ziekte’ welke tijdelijk gratis te downloaden is.

 

[Totaal: 2    Gemiddelde: 5/5]
937502405