Page content

Candida informatie

Candida, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Want candida is honderden generaties geleden al in ons lichaam geslopen en wordt van moeder op kind overgedragen. En je ontkomt niet snel aan de triggers zoals antibiotica (ook in vlees), straling, slecht voedsel, chemicaliĂ«n in onze leefomgeving als je ĂŒberhaupt al weet waar op te letten. Als candida niet bestond zou de levensverwachting van de gemiddelde mens ook een stuk hoger zijn.

candida

Want het zijn chronische pathogenen (ziekmakers) zoals candida die sterk bijdragen aan een versnelde aftakeling van ons lichaam. Als we ooit het candidaprobleem overwinnen als bevolking kan er minimaal 20 jaar bij onze gemiddelde levensverwachting. Daar ben ik heilig van overtuigd.

En begrijp dat hoe oud onze ouderen nu worden, het voor de huidige generatie mensen met het candidaprobleem al een hele uitdaging zal zijn want wij groeien in een totaal ander milieu op. Dus leef gezond en blijf gezond. Leer wat candida is net zoals je op school leert wat griep is. Leer wat het met je kan doen. Leer de symptomen herkennen en leer wat je moet doen om  overmatige groei van candida  in de darmen in de eerste instantie te voorkomen.

Bovenal, verspreid deze kennis en informatie en zet mijn film:  ‘candida bron van ziekte’ die op www.doktercandida.nl staat op je facebook zodat zoveel mogelijk mensen hier bewust van worden en uiteindelijk ook meer mainstream media dit probleem een keer op gaan pakken.

Ga niet onwetend en naĂŻef zitten wachten tot je ziek wordt zodat je de zoveelste misdiagnose kan krijgen om vervolgens geen stap verder te komen. Want als je maar lang genoeg wacht zal die dag vanzelf komen. Als je de symptomen van candida al wel vertoont en die kunnen heel mild zijn zoals (zwemmers) eczeem en regelmatig diarree, ga dan niet zitten wachten tot het vanzelf spontaan weer over gaat. Want dat gaat het zelden.

As je geen actie onderneemt en de symptomen van candida negeert, zal je vroeg of laat net zoals twee van de drie Nederlanders de ultieme prijs betalen. Maar niet voordat de farmaceutische industrie hier nog even flink aan heeft verdiend. En begrijp mij niet verkeerd, maar zij hebben als geen ander baat bij het in stand houden en verborgen houden van de waarheid over candida. En het maatschappelijke probleem wat Candida geworden is.

Een industrie die naast voor enkelen nuttige medicijnen en waardevolle operatietechnieken honderden miljarden per jaar verdient aan symptoom bestrijding. Symptomen van een hele waslijst aan dingen die hun oorsprong vinden in een verkeerde lifestyle met candida en een lekkende darm als gevolg die op hun beurt mensen ziek maken en ziek houden. In de essentie is candida eenvoudig te voorkomen, en mocht u toch een infectie krijgen, is dit te overwinnen. Het vereist wel discipline, iets wat helaas een zeldzaam begrip aan het worden is.

Discipline of niet, u moet wel weten waar u op moet letten, wat u moet doen. Mijn naam is Kaj de Vries en ik zal op mijn website doktercandida.nl en in de voorlichtingsfilm ‘Candida bron van ziekte’ mijn uiterste best doen om informatie over candida gratis beschikbaar te stellen. Want ook ik heb jaren geworsteld met candida. Jaren van onbegrip door zowel familie, vrienden als de doctoren. En elke keer als ik weer een verhaal hoor van mensen die al jaren zo niet tientallen jaren ziek rondlopen dankzij candida doet mij dit pijn, want de oplossing kan zo simpel zijn.

Elke keer wanneer ik over het zoveelste kind hoor dat slachtoffer is geworden van kanker, reuma, fibromyalgie, ME/CVS krijg ik tranen in mijn ogen. Omdat de medische industrie deze mensen verkeerd  informeert waardoor ze onnodig zullen lijden. En alles wat ik u hier zeg is controversieel dat snap ik. Maar ik ben die klokkenluider in hart en nieren.

Ik ben de vragensteller die al op tweejarige leeftijd moest weten hoe bomen aten en wolken regen produceerden. Die als tiener gefascineerd raakte door techniek maar ook door voeding, alternatieve geneeskunde en persoonlijke ontwikkeling. Die al jong begreep hoe ‘het systeem’ waar we allemaal deel van uitmaken werkt, en hier de voor EN nadelen van inziet.

Ik denk dat het nog wel zeker 10 tot 20 jaar zal duren voordat de wetenschap tot dezelfde conclusies zal komen als ik. Maar ik laat het er niet bij zitten en zal mijn best blijven doen om candida aan het licht te brengen en ik hoop dat je me daarbij helpt. Ik zie hoe de gevolgen van candida mensen zowel chronisch (ME/CVS) als kort en hectisch (kanker) volledig kapot kunnen maken.

Hoe de medische industrie mensen vervolgens valse hoop geeft met misleidende informatie over de succesratio van hun behandelingen die volgens hun de enige oplossing is. Terwijl ze aan de andere kant eerlijk toegeven geen idee te hebben wat nou eigenlijk de bron is van al deze problemen en dus indirect waar ze nou eigenlijk helemaal mee bezig zijn. Het is extreem moeilijk om aan de greep en invloed van de medische industrie te ontsnappen met al hun ‘specialisten’ die stuk voor stuk autoriteit uitstralen. Zij weten alles en u weet niets!

Zij zijn de specialist en u bent niemand, dus wat wil u nou? Wat googelen over wat gezeur over candida van een of andere Kaj Alexander, joh laat ze niet lachen. Wat weet die jongen nou. Hij is helemaal geen arts of beroemdheid.  Wat u doet is aan u maar mij houden ze niet langer voor de gek. Mijn ogen zijn open en steeds meer vallen alle stukjes van de puzzel op hun plek.

Meer en meer zie ik hoe veel onverklaarbare chronische ziekten met elkaar in verband staan met als verbindende rode lijn door het verhaal: candida. En ik zie dat als mensen aan de slag gaan met mijn boek (gratis als e-book) daadwerkelijk van candida genezen en opknappen van al die vervelende bewerkingen die deze schimmel veroorzaakt. Ik doe dit voor u!

Ik zal mijn kop uit blijven steken voor de mensen die willen weten wat candida is en of dit de oorzaak van hun lichamelijke en/of psychische problemen kan zijn. En indien ik candida kan vaststellen met een bloedonderzoek in mijn praktijk, help ik ze vervolgens met al mijn kennis en expertise dit probleem in alle omvang onder controle te krijgen. Maar ook preventief draag ik mijn steentje bij. Met gratis informatie en film op mijn website en een prachtig boek/e-book, gevold met waardevolle informatie over candida en de anticandida lifestyle.

Ik ga niet langer toekijken hoe de mensen om mij heen beetje bij beetje kapot aan het gaan zijn. Misleid door voedselfabrikanten, misleid door de medische industrie, misleid door de psychiatrie en door de technologische industrie die niet draaien om uw beste belangen, maar om hun eigen belangen. En een ieder die helpt mijn informatie te verspreiden door bijvoorbeeld mijn films en artikelen te delen op facebook helpt anderen. Misschien helpt u door dit artikel te delen iemand van zijn eczeem of astma af.

Misschien voorkomt u dat de zoveelste uitgeprocedeerde medische asielzoeker met het ‘
 syndroom’ het zwijgen wordt opgelegd, of vol gestopt wordt door psychiaters met pillen omdat ze ADD/ADHD hebben of Ă©Ă©n van de andere 350+ stoornissen uit het DSM- handboek. Want tja voor elke gek hebben ze een gebrek en iedereen is opeens psychisch ziek en moet aan de pillen, de oplossing voor al onze problemen?

En als ik dan zeg tegen een moeder die haar kind elk jaar duizend tabletjes amfetamine afgeleide ritalin laat slikken die zijn/haar immuunsysteem op langere termijn volledig kapot zal maken, dat ze toch echt verkeerd bezig is, dan krijg ik een boze blik? Het probleem met voeding, lifestyle, vaccinaties, drinkwater vol schadelijke stoffen, straling en CANDIDA is echt en valt niet te negeren. Maar dat willen ze niet horen.

Want stel u voor dat u daadwerkelijk moeite moet doen om u te verdiepen in de waarheid en in wat echt gezond is. Wilt u weten wat u moet weten om ‘gezond’ te leven in deze wereld vol schadelijke invloeden en verleidingen dan kan u niet langer uw kop in het zand blijven steken en uw leven laten leiden door anderen. Nee, dit vereist discipline en doorzettingsvermogen. De meest verdrongen eigenschappen van de mens, want ‘vragenstellers‘ laten zich niet in ‘hokjes plaatsen’.

Doordat de wereld onwetend wordt gehouden over candida groeit candida en de epidemie waar we van mogen spreken vrolijk verder en vroeg of laat eist het zijn ultieme tol. En ik wil liever niet over het uiteindelijke lange termijn resultaat praten want ik weet: het is geen fijn onderwerp, voor mij niet en voor niemand niet, dat begrijp ik. En de jarenlange klachten die candida veroorzaakt zijn minstens net zo erg want dit sloopt mensen beetje bij beetje, jaar na jaar.

Onze kop in het zand steken en net zoals de industrie onszelf voor de gek blijven houden dat kanker een mysterie is, gaat niets oplossen. Want kanker is een schimmel, kanker = candida. En de statistieken liegen er niet om. Op dit moment heeft naar schattingen van mijzelf en dokter Etienne Premdani 75% van de mensen met chronische vermoeidheidsklachten een candida-infectie in het bloed. Wat neer komt op zeker 20% van de bevolking. Gezamenlijk hebben Etienne en ik duizenden bloedonderzoeken gedaan en komen hiermee tot deze conclusie.

Maar helaas, onze diagnose methode wordt door de medische industrie belachelijk gemaakt want wat wij zien is volgens hen onmogelijk. Zo staat het niet in de protocollen en als het er niet staat dan is het er niet. Ik heb tientallen mensen begeleid die bij ziekenhuizen alles op alles hebben gezet om een candida levend bloedonderzoek of candida bloedkweek voor elkaar te krijgen. 90% van de keren wordt het geweigerd met als argument dat het alleen bij mensen met kanker en aids voorkomt. Dit is hoe artsen het hebben geleerd.

Nooit stilstaand bij wat de rol van candida nou eigenlijk is bij de ontwikkeling van kanker. Aangezien volgens onderzoek 95% van de kankerpatiënten deze schimmelinfectie aantoonbaar in het bloed heeft, zou je toch denken dat er vroeg of laat een belletje gaat rinkelen? Volgens mij hadden ze nog een groot kleed liggen waar ze alles snel onder hebben geveegd.

Volgens onze wetenschappers komt in totaal 33% van de Nederlandse bevolking vroeg of laat uiteindelijk aan zijn einde door kanker (candida). Dat verzin ik niet, dat zijn de feiten. Maar wat mensen niet inzien is dat kanker niets meer is dan het eindresultaat van een vaak lang ziektebeeld wat zo langzaam vorm krijgt  in ons, dat we het niet eens door hebben. Korte tijd geleden hoorde ik dat de moeder van een goede vriend keelkanker had.

Ze had daarvoor al 10 jaar last van reuma (een gevolg van een ernstige candida-infectie en een lekkende darm). Op dit moment volg ik iemand met longkanker die alle fasen van candida heeft meegemaakt en mijn argumenten van oorzaken en gevolgen voor 100% persoonlijk kan bevestigen. Zoals veel  antibiotica, overmatige suikerconsumptie en suikerverslaving.

Jarenlang toenemende schimmelinfecties op huid en nagels en chronische vermoeidheid. Te veel straling. Steeds zieker en zieker worden en uiteindelijk: kanker. Binnenkort publiceer ik een interview met haar verhaal in eigen woorden (video). Misschien is mijn informatie voor haar te laat gekomen, dat weten we niet. Maar de film: ‘Candida bron van ziekte’, kan levens redden. Help me daarom de film en informatie te delen op facebook. Het herkennen van de symptomen in de 1e fases is belangrijk.

Ik heb serieus getwijfeld om mijn film ‘Candida bron van ziekte’ de naam ‘Candida de sluipmoordenaar’  te geven, want die past er eigenlijk beter bij. Toch maar niet gedaan, want dan wordt het ook weer zo ellendig. Hoe ernstig de gevolgen ook kunnen zijn, candida als aandoening is in het beginstadium met relatief milde symptomen, maar ook als tumor, zeer succesvol te behandelen. Zolang je het maar op de juiste manier doet.

Ik wilde met mijn film eigenlijk meer een informatief document maken waardoor u op een makkelijke manier kennis kan nemen van de vele aspecten van candida. Het is dan aan de kijkers om hier meer over te lezen in mijn boek en op mijn website.

Om die 33% kunnen we niet heen! En dan gaan we uit van mensen die het grootste gedeelte van hun leven volwaardige voeding hebben gegeten, toen de bio-industrie nog niet bestond, en ook al worden ze op oudere leeftijd massaal volgestopt met Candida veroorzakende medicijnen, ze mogen van geluk spreken dat ze het ĂŒberhaupt zo lang hebben volgehouden. Ze zijn opgegroeid in een tijd dat de voeding nog niet vol zat met e-nummers, suiker en synthetische nepvitaminen.

Er bestonden nog geen mobieltjes die 24/7 gecombineerde 3G+wifi+bluetoothsignalen uitstralen, die we de hele dag het liefst op maximaal Ă©Ă©n millimeter afstand van het lichaam bij ons dragen. Er was nog geen sprake van etiketten als ADD/ADHD en de mensen werden nog niet volgestopt met ritalin en antidepressiva. Mensen aten ‘boter’ vol vitaminen en gezonde vetten op brood, in plaats van de ader dicht slibbende gehydrolyseerde plantaardige vetten uit margarine. Maar hee, wat zeg ik nou? Er staat nota bene een logo van de hartstichting op Becel, dan moet het wel goed zijn!

GOED VOOR DE HARTSTICHTING JA! En zo zijn er nog vele surrogaatproducten die zonder E-nummers niet konden bestaan, zoals smeerkaas vol smeltzouten. Sowieso is zout een probleem, toegevoegd zout hoort helemaal niet in ons dieet. Dit is helemaal niet natuurlijk en natrium is zelfs giftig.

Onze ouderen hebben nog een deel van hun leven geleefd zonder dagelijkse belasting van tientallen soorten pesticiden in het eten, zonder genetisch gemodificeerd voedsel wat bij lab-ratten allerlei vormen van kanker (candida) veroorzaakt en het immuunsysteem van planten kapotmaakt, waardoor boeren nog meer pesticiden moeten gebruiken. Er bestonden nog geen megastallen vol zieke dieren.

Mensen kregen slechts een paar, in plaats van 20 verschillende, typen vaccinaties, zoals nu voor het vijfde levensjaar, vaak met giftige conserveringsmiddelen zoals kwik en aluminiumverbindingen die op latere leeftijd voor problemen kunnen zorgen. Of wat dacht u van de 50.000 bij elk persoon in het lichaam meetbare verschillende toxines, afkomstig van stoffen toegestaan in onze huis-, tuin- en keukenproducten zoals plastics, vloerbedekking, kleding, enz.

Als u denkt dat u dit allemaal weer uitplast, dan zit u fout, want het lichaam weet zich geen raad met deze stoffen en slaat ze op. Dat we massaal dikker worden, komt niet alleen door vet en suiker eten! En zo kan ik nog wel even door gaan, want de lijst van ziekmakende factoren om ons heen gaat maar door en door. Dagelijks of regelmatig een voedingssupplement innemen is in mijn ogen om die reden dan ook onmisbaar. (mail me als u wilt weten wat ik gebruik)

We zijn massaal ziek aan het worden, chronisch vermoeid aan het worden. Zonder het te weten lopen we al jaren met een candida-infectie rond, dat is normaal. Zelfs in de alternatieve geneeskunde ziet men het probleem niet. Zij erkennen WEL dat het merendeel van hun patiënten een candida-infectie heeft, maar ook zij blijven vasthouden aan verouderde protocollen die klachten toeschrijven aan onbekende oorzaken. Ja, hun behandelmethoden werken beter, maar ook deze zijn niet specifiek gericht op candida omdat ook zij dit niet begrijpen.

Ik zou mezelf graag arts of alternatief arts willen noemen maar om nu 6 jaar lang een hbo- studie te gaan doen waar ik mezelf niets anders dan achterhaalde protocollen aan moet leren, nee bedankt. Laten we alsjeblieft realistisch blijven. Nederland, wordt wakker! Realiseer u dat de huidige generatie enorm in de SHIT zit en nog veel meer SHIT die onze gezondheid schaadt is te verwachten, indien we ons niet persoonlijk weren met de juiste kennis en/of middelen tegen al deze immuunverstorende en candida-infectie veroorzakende/ in stand houdende factoren.

Wij weten bijvoorbeeld niet wat de werkelijke invloed van straling zal zijn op de lange termijn. Wij leven met zijn allen in Ă©Ă©n groot experiment ,want niemand, ik niet, de overheid niet, Einstein niet, weet wat op de lange termijn gevolgen zijn van zaken zoals genetische modificatie, straling, en E-nummers. U bent het proefkonijn, ik ben het proefkonijn, we zijn allemaal proefkonijnen. Wie verstandig is doet er niet aan mee. Echter dat is een uitdaging en mensen zijn liever lui dan moe, liever naĂŻef dan bang. Maar als ze kunnen kiezen toch ook wel weer liever gezond dan ziek, dan heb ik goed nieuws. U kunt kiezen.

Want als u weet wat u moet doen ter preventie van candida, kunt u een infectie in eerste instantie voorkomen of binnen enkele maanden overwinnen. Doet u niets, dan gaat het niet vanzelf over. En uw lichaam kan er soms wel tientallen jaren tegen blijven vechten zonder dat er tumoren worden gevormd. Bij sommige mensen gebeurt dit helemaal niet: elk mens reageert anders.

Met een chronische ziekte wordt u niet geboren en het is te voorkomen. Echter dit begint wel met de juiste informatie die het hele verhaal bevat, die geen doekjes om de waarheid windt en die u in de juiste richting wijst, in plaats van u in een doolhof brengt, vol misleiding door organisaties met hun grote eigen belangen. Maar die informatie, sorry, die gaat u van de huisarts,  de voedingsindustrie of de overheid niet krijgen.

Stop de misleiding van de verschillende industrieën en help mij mee om het candidaprobleem meer onder de aandacht te brengen. Als u mijn hulp daar bij nodig hebt, aarzel niet om contact met mij op te nemen, want niemand anders gaat dit waardevolle werk voor ons doen dan wijzelf. Het internet is een geweldig medium en informatie kan zich snel verspreiden.

Een betere, gezondere en eerlijkere wereld begint bij uzelf. En het is een feit dat de juiste kennis hiervoor aan de basis staat.

 

 

 

 

Praktijk: Herstartjegezondheid.nl

 

 

Leuk artikel? Stem!
[Total: 7 Average: 4.6]
937502405