Page content

Vitamine supplementen gevaarlijk

vitamine 2Vitamine supplementen gevaarlijk? Omdat mensen met Candida vaak een zwaar verzwakt immuun systeem hebben kunnen vitamine (C en B12) Supplementen erg waardevol maar PAS OP! 99% van de Vitamine’s in de winkel zijn nep! In dit artikel leer je over het gevaar van toegevoegde nep Vitaminen, gezien deze op grote schaal aan voeding wordt toegevoegd om onder andere de houdbaarheid te verlengen of als supplementen worden aangeboden als zijnde ‘gezond’ terwijl eigenlijk niemand weet waar hij/zij nou eigenlijk mee bezig is! En dat het een belangrijke rol kan spelen in de in stand houding van chronische ziektebeelden zoals Candida. Bijna alle verpakte voedingsmiddelen, vlees en brood bevatten toegevoegde nep vitaminen die je zonder het te weten elke dag in overmaat consumeert. Miljoenen mensen in Nederland slikken daarnaast dagelijks een of meerdere typen nep vitamines via Vitamine pillen. Het gevaar hier van kan ik voor je samenvatten, maar dan zal je het nog niet goed begrijpen. Daarom zal je in zeer begrijpende zin uitleggen waarom toegevoegde vitaminen ons ziek maken, en dat wat gelabeld is als ‘Vitamine’ eigenlijk helemaal geen Vitamine is maar de zoveelste truck uit de trukendoos van de levensmiddelen industrie om in de maling te nemen. Om het echte te verruilen voor een goedkoop te produceren surrogaat product wat je niet meer energie geeft, maar juist energie zal kosten.

Het is werkelijk verbazingwekkend hoe enorm groot de invloed op de mening over synthetische vitamines is bij zowel overheden, voedsel fabrikanten en consumenten. Niemand maar dan ook niemand durft hetgeen waarvan wij allen op school hebben geleerd essentieel voor het leven: Vitamines, in twijfel te trekken. We geloven massaal dat er geen verschil zit tussen echte en synthetische vitaminen en hebben geen enkel benul van de desastreuze gevolgen die deze ‘kunstmatige vitaminen’ op ons lichaam, immuun systeem en Candida hebben. Dit kom omdat bijna niemand weet dat toegevoegde vitaminen die als los ingrediënt bij de lijst met ingrediënten staan geen vitaminen zijn. Ze mogen zo verkocht als vitaminen maar het zijn geen natuurlijke vitaminen.

Onze voeding bevat onvoldoende Vitaminen! De oorzaak hier van zijn twee dingen, 1. de jarenlange constante verbouwing van voeding op dezelfde grond. 2. Het manipuleren en doorkweken van voeding op kwantiteit in plaats van kwaliteit waardoor bijvoorbeeld broccoli inmiddels 2x zo groot zijn als 40 jaar geleden maar per kilo tot wel 80% minder Vitamine C bevat. En de daling in het Vitamine gehalte in groente geldt voor alle groenten die op het land verbouwd worden. Voor groenten die gekweekt worden in kassen en wortelen in blokken glaswol, volledig afhankelijk van kunstvoeding zoals bladgroenten, tomaat, paprika, komkommer is het probleem nog groter. Dit zijn eigenlijk niets meer dan lege hulzen. Het lijkt op een tomaat, het smaakt enigszins naar een tomaat. Maar in hoever is het qua voedingswaarde vergelijkbaar met een traditionele tomaat?

chemische vitamineDe kunstmatige ‘Vitamine industrie’ zoals ik het noem is enorm. Dit is geen kinderspel! Begrijp goed dat deze markt waar elk jaar ruim 60 miljard euro in om gaat al tientallen jaren inspeelt op het feit dat onze voeding onvoldoende nutriënten levert. Deze industrie is verantwoordelijk voor 90% van de onderzoeken om dit te bewijzen en het publiek bewust te maken van dit probleem, en hun hebben de oplossing! Door het gebrek aan essentiële vitaminen zoals B12 en Vitamine C zal het immuunsysteem slechter kunnen functioneren. Wat het voor ziekmakers makkelijker maakt om terrein te winnen, ook Candida. Deze industrie heeft daarom in het laboratorium kunstmatig zo goed als elke Vitamine synthetisch nagemaakt en hebben ons en overheden er van overtuigt dat deze Vitaminen qua werking in het lichaam identiek zijn aan natuurlijke vitaminen. Dit is niet waar! Er zit een groot verschil tussen de werking van deze ‘nep-vitaminen’ en natuurlijk Vitaminen.

Ten eerste werkt een ‘vitamine’ niet op zichzelf hij wordt via natuurlijke voeding altijd samen met allerlei mineralen, aminozuren en fytonutriënten geconsumeerd die de Vitamine assisteren in zijn werk. Het is dit complete pakket waardoor een Vitamine goed kan functioneren in het lichaam. Mocht er ooit een manier gevonden worden om echt natuurlijke Vitamine C te isoleren uit bijvoorbeeld fruit en dit in een pil te stoppen, dan zal deze nog steeds niet goed werken om dat het de essentiële mineralen, aminozuren en fytonutriënten die de werking van de vitamine zelf in het lichaam mogelijk maken mist dus nog steeds zouden ook deze geïsoleerd moeten worden. Misschien is dit alles wel mogelijk als er veel in technieken wordt geïnvesteerd maar de industrie zal dit NOOIT doen. Want natuurlijke vitamine zijn niet te patenteren. Een synthetische vitamine wel en aan iets on-patenteerbaars verdien je geen geld, want dan kan iedereen het doen.

Als je werkelijk serieus geld wil verdienen dan zorg je dat jij patent hebt op een bepaalde stof die alleen bij jou gekocht mag worden zodat jij de prijs bepaalt en de winst met niemand hoeft te delen . Er zijn dan ook maar een paar bedrijven in de wereld die de patenten in handen hebben om de door de EU goed gekeurde synthetische Vitaminen te produceren, en verdienen hier miljarden mee. Genoeg geld om jaarlijks een paar honderden miljoen euro te reserveren voor het promoten van hun product en onderzoeken uit te laten voeren die altijd in hun voordeel uitvallen. Wat ze dan ook al tientallen jaren doen waardoor mensen niet beter weten dan dat hun producten veilig zijn en net zo goed werken als natuurlijke vitaminen.

vitamine supplementen nepProbleem twee is, een synthetische vitamine lijkt dan wel op een vitamine los van het feit dat het benodigde hulpstoffen mist presteert hij gemiddeld 75% slechter dan een echte Vitamine. Het is namelijk geen levende cel, zoals een echte vitamine en bevat daarom niet dezelfde vitaliteit, kracht en informatie die een echte vitamine bevat. Synthetische vitamine C bijvoorbeeld die werkelijk de naam Ascorbinezuur heeft werkt net genoeg om te bewijzen dat het werkzaam is zodat het als Vitamine C op de verpakking mag staan. Als plastic vezels in een brood gooien en zeggen dit brood bevat meer vezels en is net daarom beter dan normaal brood zou je het dan op eten? NEE! Waarom doe je dit met synthetische Vitamine dan wel? Omdat je niet weet wat je eet! Want deze miljardenindustrie is heel slim in wat sommige zouden beschrijven als ‘propaganda’ maar dan niet een paar jaar, maar al ruim 50 jaar lang. En een paar mensen hebben hun wel door en nemen geen (multi)vitamine supplementen die niet echt 100% natuurlijk zijn. Maar die supplementen zijn natuurlijk duurder, geen 5 euro deals maar direct merkbare voordelen. Vraagje, stel dat je kunstmatige pillen vermijd, waarom consumeer je voeding die vol gestopt wordt met deze stoffen? Omdat je maar 1 kant van het verhaal kent en dat is de kant die de industrie wil dat jij kent. De zonnige kant, terwijl de duistere zijde altijd weg gemoffeld wordt. Hun zorgen er via media, artsen, diëtisten, overheden wel voor dat jij gelooft dat hun vitamine gelijk staan aan echte vitamine wat dus niet zo is. De werkelijke effectiviteit van synthetische vitaminen is verwaarloosbaar. En dit was allemaal nog niet zo erg als het lichaam het verschil maakte tussen echte en synthetische vitaminen en deze nep vitaminen gewoon weer uit plaste maar helaas. Vitamine supplementen zijn gevaarlijk

Probleem drie is de grootste reden waarom je toegevoegde vitamines moet vermijden. Het lichaam maakt geen onderscheid tussen deze ‘nep’ vitaminen en echte vitaminen en in supplementen zijn ze bovendien in extreem hoge concentratie aanwezig, vaak vele malen hoger dan wat het lichaam per dag op kan nemen. Als het lichaam Vitamine deficiëntie heeft en je consumeert deze ben je bezig je immuunsysteem te onderdrukken. Je kan ze consumeren via de voeding zoals toegevoegd in vele reguliere supermarkt producten. Soms heel duidelijk zoals de waslijst aan synthetische vitamine aan baby (melk) voeding of drinken met toegevoegde Vitamines denk aan sappen met ‘Vitamine C’ bij de lijst met ingrediënten. Maar vaak verborgen toegevoegd en alleen onder schuilnamen vermeld worden zoals diverse E-nummers waar maar heel weinig mensen van weten wat die stoffen nou eigenlijk zijn. Of natuurlijk via supplementen vrijwillig geslikt worden omdat mensen denken dat dit ‘gezond is’. Hoe dan ook synthetische vitamine vinden als je niet goed oplet je weg naar jou darm en de darm zal deze opnemen en aan de bloedbaan toevoegen waar cellen die deze nodig zijn ze op nemen. Het teveel aan vitaminen wordt vervolgens door je lever en nieren verwijderd. De opgenomen ‘vitaminen’ in de cellen presteren alleen niet zoals ze moeten omdat het geen Vitaminen zijn, maar synthetische replica’s die op echt vitaminen lijken.

Image23Maar het lichaam is in de veronderstelling dat er nu aan de vitamine behoefte is voldaan en een cel die eenmaal een synthetische vitamine heeft opgenomen zal deze houden en niet wachten op betere alternatieven. Als je vervolgens aan appel eet met echte vitaminen dan zal het lichaam deze niet opnemen. Je lichaam is namelijk al verzadigt met de synthetische variant. Wat je hier mee dus uiteindelijk bereikt is een grote (werkzame, niet meetbare) vitamine deficiëntie. En dan niet een deficiëntie aan meetbare vitamine maar aan werkzame natuurlijke vitamine. Het probleem is dus ook dat als je vervolgens je bloed laat testen op Vitamine waarden zal hier uit blijken dat je voldoende vitamine in het bloed hebt. Want de reguliere testen maakt net zoal je lichaam in opname geen onderscheid tussen echte en nep vitamine. Vervolgens denk je YES! mijn vitamine waarden zijn nu echt helemaal goed. Maar de waarheid is dat de werkelijke vitamine deficiëntie nu juist groter is dan voordat je begon met de consumptie van synthetische vitaminen en ik herhaal ALLE toegevoegde vitaminen aan voeding en pillen zijn synthetisch. Een enkele uitzondering is mogelijk met Vitamine D in vitamine pillen van zeer Hoge kwaliteit.

Mensen met een Candida moeten hier extra waakzaam op zijn. Want deze mensen zijn ziek en verzwakt en een makkelijke prooi voor deze industrie. Want ons wordt geleerd dat vitaminegebrek de oorzaak kan zijn van het falen van ons immuunsysteem en oorzaak van vele ziekten en klachten kan zijn wat ook zeker waar is. Maar eet dan meer fruit en groente en ga geen pillen slikken. Ik maak het regelmatig mee dat mensen die bij mij komen voor bloed onderzoek of een dieet advies allerlei verschillende vitamine supplementen slikken. Al dan niet aangeraden door specialisten zoals apotheken, diëtisten of alternatief genezers enz. het maakt niet uit bijna niemand verdiept zich in de waarheid achter dit enorme schandaal. Of gekocht bij reform/biologische winkels. En al deze specialisten en winkels bedoelen het vast goed hoor maar ze weten eigenlijk helemaal niet waar ze mee bezig zijn. Ze hebben werkelijk geen verstand van wat deze synthetische vitamines nou eigenlijk zijn. Wist je bijvoorbeeld dat toegevoegde Vitamine B12 officieel bekend als ‘cyanocobalamine’ door het lichaam wordt afgebroken als een onbruikbare vorm van B12 en Cyanide. Je je leest het goed Cyanide een extreem dodelijk gif. http://nl.wikipedia.org/wiki/Cyanocobalamine

Natuurlijke B12 is essentieel voor ons lichaam en komt alleen in dierlijke producten voor zoals Melk, vis, vlees en eieren. Vegetariërs hebben ook zo goed als altijd een B12 tekort omdat de synthetische B12, cyanocobalamine overvloeddig aan vlees vervangers wordt toegevoegd, en dan kunnen ze vervolgens hun bloed wel laten testen op B12 tekort, de waarden zullen volgens die test prima zijn. Want de synthetische Vitamine zal gevonden worden er niet bij stil staand dat dit de opname van de zeer lage hoeveelheid B12 die tegenwoordig nog maar aanwezig is in melk en eieren nog belemmert om zijn weg te vinden in het lichaam. Wie aan een tekort aan vitamine B12 leidt kan volgens het voeding centrum een vorm van bloedarmoede ontwikkelen: pernicieuze anemie. Ook kan het tekort neurologische gevolgen hebben, zoals tintelingen in de vingers, paresthesie, geheugenverlies, coördinatiestoornissen of ataxie en spierzwakte in de benen. Daar ben je dan mooi klaar mee! Als ik vegetariër zou zijn zou ik die kant en klare vlees vervangers dan ook vermijden als de pest en mijn Vitaminen alleen uit volwaardige voeding halen.

De kennis over de negatieve invloed van synthetische vitaminen onder bevolking echt schandalig en niemand die dit onderwerp durft aan te snijden of durft te twijfelen aan de ‘o zo gezonde vitamines’ en ja Vitamines zijn van levens belang maar synthetische vitamines ZIJN GEEN VITAMINES. Het mag verkocht worden als Vitamine maar het is het niet, punt, klaar, uit. Zelfs specialisten hebben geen enkel idee wat deze nou werkelijk met het lichaam doen en verdienen grof geld op Vitamine supplementen. Want ze zijn zeer goedkoop te produceren, je kan voor 1 euro ingrediënten in een potje stoppen en die voor 20 euro verkopen werkelijk briljant! Het is zelfs zo erg dat 9 van de 10 keer dat ik in een speciaal zaak/reform winkel vraag of de desbetreffende vitaminen die ik zie staan synthetische vitaminen of natuurlijke vitaminen zijn de medewerker mijn vraag of niet begrijpt of aangeeft dat het natuurlijke vitaminen zijn. Maar lieve mensen DIT BESTAAT NIET.

article30766837Alleen Vitamine D en B is goed leverbaar als los supplement maar let heel goed op zo goed als altijd worden synthetische varianten gebruikt. Vitamine C, A, E zijn niet te isoleren. Als dit een supplement of product bij ingrediënten bepaalde ‘vitamines’ vermeld is het altijd synthetisch en zal het de opname van echte vitamines belemmeren. Wil je supplementen wees dan zeker dat je je huiswerk heel goed hebt gedaan. En ook Candida supplementen hebben net zoals alle andere supplementen vaak toegevoegde vitaminen. Dit is één van de reden waarom ik er bij de ontwikkeling van ‘Candicure’ sterk op heb gelet een formule te creëren zonder synthetische ingrediënten. Omdat ik alle bestaande supplementen vermeed vanwege de toegevoegde vitaminen moest ik wel met de losse ingrediënten zelf werken. Het voordeel daarvan is dat ik daardoor een perfecte combinatie heb weten te creëren. Alleen het probleem was de smaak van deze combinatie waardoor ik wist dat ik dat niemand behalve ikzelf zo gek was dit als voeding te consumeren. Met hulp van gekwalificeerde instanties heb ik toen het meest efficiënte ‘voedingssupplement’ tegen Candida ontwikkeld: Candicure.

Onafhankelijk onderzoek over synthetische vitaminen
Er zijn stapels onafhankelijke onderzoeken die niet gefinancierd zijn door de Vitamine industrie zelf die aantonen dat enkele van deze synthetische vitaminen zelfs gevaarlijk zijn. Mensen blijken bijvoorbeeld door inname van synthetische vitamine E, A of beta-caroteen sneller kankertumoren te ontwikkelen. Wetenschappers durven nog niet te concluderen dat vitaminepillen zelf kankerverwekkend zijn maar het verband tussen de ontwikkeling van Kanker en het consumeren van deze synthetische vitamine is meer dan eens aangetoond. En dit is geen nieuw informatie, dit is tientallen jaren geleden al bewezen. Al deze onderzoeken zijn snel weggemoffeld en overspoeld door een stormvloed aan onderzoeken dat deze vitaminen geen kwaad kunnen, natuurlijk (vaak indirect) gefinancierd door de industrie. Slik dus nooit een multivitaminen supplement, want deze bevatten alle vitamine ook die in verband worden gebracht met een vergrote kans op kanker.

Wat is kanker eigenlijk? Ik heb hier een heel artikel over geschreven. Kanker tumoren worden veroorzaakt door schimmels en met name Candida zoals je op mijn website en boek hebt kunnen lezen. De missende link tussen het consumeren van deze synthetische vitaminen en ontwikkelen van een tumor is 2 wijten aan 2 problemen. Probleem 1 is dat de vitamine het immuunsysteem buiten spel zet omdat hij verzadigt raakt met nep vitaminen waardoor het niet meer goed functioneert. Probleem 2 is dat synthetische vitaminen het lichaam sterk verzuren. Ze beïnvloeden de PH waarde van bloed op een voor het lichaam nadelige manier en voor Candida positieve manier.

Candida functioneert het best in een iets wat zuurdere omgeving dan het bloed normaal is, daarom is hij ook instaat met een stof die hij uitscheid de ph waarde van je bloed te veranderen. Toegevoegde vitamine hebben hetzelfde effect op het lichaam en helpt de Candida dus op meerdere manieren. Voeding die erg verzuren zijn geraffineerde suikers en vlees. Maar medicatie en synthetische vitaminnen staan toch wel op stipt op nummer 1 als het aankomt op het verzuren van het lichaam om zo een leef omgeving te creëren die zeer gunstig is voor Candida, waardoor deze kan gaan woekeren, door de darm heen groeien enz. Vrouwen hebben ook meer last van Candida dan mannen omdat een groot deel van de (jonge) vrouwen dagelijks de anticonceptiepil slikt. Deze verzuurt het lichaam sterk en heeft een nadelige invloed op het immuunsysteem.

Dit alles bij elkaar gaat dus hand in hand met de verminderde werking van het immuunsysteem waardoor de kans dat de Candida uiteindelijk de vorming van tumoren in het lichaam sneller aanmoedigt. Indirect dragen deze vitaminen dus bij aan de ontwikkeling van kanker. Zoals vele andere stoffen in onze voeding zoals bepaalde E-nummers die bekend staan als kanker verwekkend. Besef dat de stempel ‘kanker verwekkend’ zoals gegeven aan vele stoffen, E-nummers, en bijvoorbeeld tabaksrook niet wil zeggen dat de stof zelf kankerverwekkend is.

Op dit moment zeggen onderzoekers dat iets ‘kanker verwekkend’ is door bijvoorbeeld het voedings- en leef patroon van kanker patiënten te analyseren waardoor ze bijvoorbeeld concluderen dat mensen met schimmelnagels 50% meer kans hebben op kanker. Of door dieren (ratten/muizen) bloot te stellen aan extreem hoge dosissen van bepaalde stoffen zoals Nicotine. Indien ze vervolgens kanker tumoren ontwikkelen is de conclusie: Nicotine is kanker verwekkend. Maar zo simpel zit het lichaam niet in elkaar. Stel je eens een rij van 10 domino stenen voor. Door de wind waait steen 1 om, die tikt steen 2 aan waardoor die ook valt, die tikt steen 3 om en uiteindelijk zal dit doorgaan tot de laatste steen: steen 10 is gevallen.

Je kan concluderen dat de wind als enigste verantwoordelijk is voor het vallen van steen 10. Maar dit is niet zo, de wind is enkel verantwoordelijk voor het vallen van steen 1. Als je de wind als enigste verantwoordelijk houdt voor het vallen van steen 10 negeer je 9 andere schakels. En Zo werkt het ook met Vitamine supplementen, ons immuun systeem, Candida, en Kanker. Synthetische vitaminen belemmeren de opname van natuurlijke vitaminen en verzwakken het immuunsysteem en verzuren het lichaam. Dit alles bevorderd de doorbraak en het instand houden van Candida wat uiteindelijk kan leiden tot ernstige gevolgen zoals vorming van kanker cellen en uiteindelijk tumoren.

Image24Verder wil ik nog even extra benadrukken dat vrijwel iedereen wordt blootgesteld aan synthetische vitaminen ook mensen die ze niet in pil vorm slikken. En is al met de simpelste producten die je juist dagelijks consumeert waar je het niet va verwacht! En dit staat lang niet altijd op de verpakking. Neem brood wat door vele mensen geconsumeerd wordt. Als je bij de ingrediënten kijkt staan er soms eerlijk welke E nummers gebruikt zijn zoals ik laatst zag bij de Lidl. Bij bijna alle andere ingrediënten staat er simpelweg ‘brood verbeteraar’ op de verpakking als ingrediënt. Een van de vele trucjes van de voedingsfabrikanten om de waarheid te verdoezelen. Wat is dat broodverbeteraar eigenlijk? Zoals je op Wikipedia kan zien http://nl.wikipedia.org/wiki/Broodverbeteraar kunnen er meer dan 30 verschillende E-nummers waaronder ook synthetische vitaminen onder schuilgaan. De industrie heeft dus een heel handige manier gevonden om allemaal synthetische ingrediënten te verbergen in iets wat vrijwel elke Nederlander dagelijks consumeert. Open in bloot in de lijst met de ingrediënten door samen te vatten onder het mom van ‘broodverbeteraar’. De consument leest de verpakking, tarwe meel, water, broodverbeteraar, zout en denkt goh lekker gezond brood zonder toeging van E nummers maar helaas, je bent er weer ingetrapt!

En denk niet dat alleen supermarkten dit doen. Ook bakkers doen dit. Feit is wel dat je van je bakker kan eisen te mogen zien wat er in een brood zit. En ook wat er exact in de brood verbeteraar zit. Want ook al zet een bakker helemaal niet op de zak wat je nou eigenlijk koopt deze informatie mogen ze bij wet niet verborgen houden indien je hier naar vraagt en aarzel dus ook vooral niet om dit te doen. Ze mogen het productie proces van hun brood geheim houden maar de ingrediënten niet.

Weet wat je dagelijks in je mond stopt. Zowel in voeding als supplement want eventuele nadelige gevolgen zijn voor jou en voor niemand anders. Bepaalde E nummers en ALLE toegevoegde vitamines hebben een constante nadelige invloed op je immuunsysteem. Net zolang tot uiteindelijk Candida zijn kans grijpt en je er een chronisch gezondheidsprobleem bij hebt. Ga niet zitten wachten tot de overheid erkent dat er een gevaar zit in toegevoegde vitamines want dit gaat niet gebeuren. De industrie achter deze vitaminen is enorm machtig en heeft een vrijwel ongelimiteerde geldstroom om onderzoeken die de risico’s aantonen te blijven overspoelen met onderzoeken die aantonen dat het allemaal veilig is en geen kwaad kan. Denk aan giftige zoetstoffen die al 30 jaar in verband worden gebracht met kanker en anno 2014 nog steeds in Nederland op de markt zijn, terwijl ze al in vele andere landen zijn verboden!

Hoe herken ik nep vitaminen? Simpel, alle levensmiddelen en supplementen waar bij de lijst met ingrediënten vitaminen los staan vermeld zijn altijd synthetisch tenzij nadrukkelijk op de verpakking wordt vermeld dat het om natuurlijke vitaminen gaat. Dit mag namelijk niet bij nep vitaminen. Pas op voor claims als ”met natuurlijke vitamine …” dan is 1 echt en vervolgens is de rest alsnog nep. Deze truck wordt vaak gebruikt, of ”met plantaardige /100% natuurlijke  …” enz. Laat je niet in de maling nemen door advertenties zoals billboards van de Kruidvat waar op staat ”Energie bijtanken? Kruidvat Multivitamines” want deze supplementen geven geen energie, ze blokkeren de energie die natuurlijke vitaminen je zouden kunnen geven.

Als je gaat wachten tot de overheden ons gaan informeren over de risico’s van synthetische/toegevoegde nep vitaminen dan kan je lang wachten. Ze informeren je ook niet over zieke planten die met hulp van kunstmest en ladingen pesticiden overeind worden gehouden. Hoe de dieren hier ziek van worden en afhankelijk worden van antibiotica en hoe wij vervolgens ziek worden van zieke planten en dieren eten. En dit gaat al tientallen jaren zo door en wordt met de dag erger. Bescherm jezelf, en anderen. Help daarom mee deze informatie te verspreiden deze pagina te delen op Social Media. Want het is tijd dat meer mensen ontwaken en zelf op onderzoek uitgaan. Want de werkelijke waarheid is te vinden voor die gene die hem willen weten.

Rechts in beeld zie je de Social Media deelknoppen om deze informatie voor jou dierbaren beschikbaar te maken en dan is het aan hun om  hun eigen conclusies trekken. Stop de misleiding, geef anderen toegang tot deze kennis en laat ze inzien dat op de verkeerde manier supplementeren averechts werkt want juist de mensen die de vitaminen het hardst nodig zijn zijn de dupe van deze zwendel. Bedankt voor het delen!

36 reacties op “Vitamine supplementen gevaarlijk


Comment author said

Door Ron op 8 september 2015 om 21:41

Beste Kaj,

Horizon verbredend en helder artikel. Het is mij duidelijk dat ik niet de vitamine’s van Kruidvat of de Hema moet hebben.
Zijn de vitamine’s van de Tuinen, of bijvoorbeeld ‘hoogstaande merken’ zoals Solgar en Orthica wel natuurlijk?
Verder valt mij op dat fabrikanten tot soms wel 10.000x de ADH in hun tabletten opnemen. Dat kan toch niet goed zijn?
Graag je reactie.

Groet
Ron

 

Comment author said

Door Loes op 17 augustus 2015 om 18:23

Hoi Kaj,

Interessant artikel!

Hoewel mijn voorkeur ook uitgaat naar natuurlijke vitaminen (uit natuurlijke, biologische voeding), en ik jouw verhaal erg logisch vind klinken, mis ik bronverwijzingen naar de onafhankelijke onderzoeken die je in jouw artikel noemt. De oorspronkelijke bronnen bedoel ik dan, en niet ‘Supplementen onder de loep’.

Een tijdje geleden heb ik ook allerlei informatie opgezocht over vitamine C, en heb eigenlijk geen bewijs kunnen vinden voor het verschil in werking tussen de natuurlijke en synthetische vitamine C. De bronnen die ik o.a. geraadpleegd heb, zijn:

Pelletier, O., & Keith, M. O. (1974). Bioavailability of synthetic and natural ascorbic acid. Journal of the American Dietetic Association, 64, 271-275.

Gregory, J. F. (1993). Ascorbic acid bioavailability in foods and supplements. Nutrition reviews, 51(10), 301-303.

Mangels, A.R. , G., Frey, C. M., & Levander, O. A. (1993).The bioavailability to humans of ascorbic acid from oranges, orange juice, and cooked broccoli is similar to that of synthetic ascorbic acid. Journal of Nutrition, 123, 1054-1061.

Carr, A. C., & Vissers, M. (2013). Synthetic or food-derived vitamin C—Are they equally bioavailable?. Nutrients, 5(11), 4284-4304.

Zou je misschien wat meer inzage in jouw bronnen willen geven?

Groetjes,

Loes

 

Comment author said

Door Kaj op 8 september 2015 om 11:40

”Supplementen onder de loep” is het boek wat jij moet lezen

 

Comment author said

Door Missy op 6 augustus 2015 om 08:20

Ik had een vraag over visolie en andere capsules gemaakt met ingrediënten uit vis, is dit net zo schadelijk?

 

Comment author said

Door Kaj op 6 augustus 2015 om 10:07

Het is schadelijk op een andere manier. De omega-3 oxideerd altijd in die capsules en de visolie wordt dan ‘ranzig’ zoals men dat noemt. Dit onttrekt zuurstof uit je lichaam, daarnaast bevat vis relatief veel zware metalen beter neem je een plantaardige omega 3 olie. Bio, extra verge.

 

Comment author said

Door Juud op 11 juli 2015 om 12:24

3 dagen geleden nam ik voor het eerst een multivitaminen bruistabletten van een goedkoop merk… Binnen 2 minuten werd mijn hele lijf vuurrood, schoot mijn hartslag omhoog en voelde dat het helemaal mis ging. Heb iemand aan kunnen klampen en hem gezegd direct 112 te bellen.,,. Anafylactische shock vastgesteld en na adrenalineinjectie met ambu naar seh…. Producent zegt nooit meldingen te hebben gehad maar, naar nu blijkt, heeft kennis (1-malig gebruik zelfde tablet) onder vuurrode uitslag te hebben gezeten en ervaart huisgenoot tintelingen in gezicht na gebruik… Dat ik dit tot de bodem ga uitzoeken mag duidelijk zijn! Tips/advies… Graag!!!

 

Comment author said

Door Kaj op 13 juli 2015 om 11:54

Ik waarschuw niet voor niets, mijn tip koop geen synthetische supplementen meer.

 

Comment author said

Door christy op 7 juni 2015 om 12:27

Hoi Kaj, ik dacht dat solgar wel helemaal natuurlijk is. Klopt dat?

mvg christy

 

Comment author said

Door Kaj op 23 juni 2015 om 08:57

Nee dat zijn de goedkoopste rommel vitamines die je maar kan vinden, maar dan in een fancy potje voor de hoofdprijs.

 

Comment author said

Door christy op 28 juli 2015 om 10:09

Goedkoop? ik vind solgar echt niet goedkoop! die rommel bij de etos en kruidvat is pas goedkoop.
Welke vitamine zijn dan wel betrouwbaar?

 

Comment author said

Door sannuh op 21 mei 2015 om 09:40

Dank je wel voor je reactie kaj!

 

Comment author said

Door Vincent op 23 maart 2015 om 15:11

Hi Kaj,

Nog even over je antwoord van 14 maart. Geen chemische Vitamine C maar camu camu of acerola poeder.
Maar de vraag is van welk merk? Door de bomen zie je het bos niet meer, zoveel aanbod. Welk merk heeft nou echt goede/echte camu camu of acerola poeder?
Je gaf als tip aan iemand het merk Sunwarrior over vitaminen in het algemeen maar die heeft helaas geen Vitamine C.

 

Comment author said

Door Kaj op 23 maart 2015 om 16:52

Ik kan niet oordelen over merken maar ik let zelf altijd er op dat het bio is. En welk merk je dan ook kiest, het is in elk geval beter dan chemische vitamine.

 

Comment author said

Door Emily op 21 maart 2015 om 21:55

Hoi Kaj,

Ik vroeg me af of dit ook geldt voor bijv. ijzer en foliumzuur etc. of alleen de vitamines?

Gr,

Emily

 

Comment author said

Door Kaj op 23 maart 2015 om 16:59

IJzer heb ik me nog niet goed in verdiept, lijkt mij redelijk veilig. Foliumzuur is gewoon een B vitamine die ze inderdaad chemisch namaken.

 

Comment author said

Door Zina op 19 maart 2015 om 11:41

Ik citeer een zin uit de tekst:
” Ik maak het regelmatig mee dat mensen die bij mij komen voor bloed onderzoek of een dieet advies allerlei verschillende vitamine supplementen slikken …. ”
Bent u een orthomoleculaire geneeskundige Kaj?
Zo ja, kunt u me dan via opgegeven e-mail adres uw gegevens doormailen aub?
Alvast bedankt!!

 

Comment author said

Door Vincent op 14 maart 2015 om 14:54

Dank je wel voor je snelle reactie!

groetjes,
Vin

 

Comment author said

Door sannuh op 14 maart 2015 om 11:07

Hoi Kaj,

Door ziekte kan ik niet heel het stuk doorlezen, maar heb dit gedeeltelijk gedaan en begrijp het meeste. Mijn vraag nu nu, en Sorry als je dat al hebt vermeld, maar wat is een goede oplosing? Vitamine uit voeding is toch niet voldoende ?

 

Comment author said

Door Kaj op 14 maart 2015 om 11:40

Er zijn ook plantaardige multivitamine’s van bijvoorbeeld het merk sunwarior, of je neemt superfoods of poeder van superfoods die een bepaalde vitamine bevatten die jij wilt aanvullen.

 

Comment author said

Door Vincent op 14 maart 2015 om 10:58

Hi Kaj,

Dank voor alle informatie!

Ik slik vitaminen van het merk NOW aanraden van mijn ortho arts.
Als ik het potje erbij pak en lees Vitamin C (as Ascorbic Acid) is dat dus geen vitamine C?

Welke vitaminen, van wel merk zijn wel goed om in te nemen?

groetjes,
Vincent

 

Comment author said

Door Kaj op 14 maart 2015 om 11:39

Nee dat is dus gewoon ascorbine zuur, oftewel chemische conserveringsmiddel. Beter neem je plantaardige camu camu of acerola poeder.

 

Comment author said

Door sannuh op 20 mei 2015 om 19:06

Mag je ook een schepje (ongeveer 4 gram ) acerola poeder als je candida hebt of is dit te veel aan suikers?

 

Comment author said

Door Kaj op 21 mei 2015 om 08:09

Ja mag zo veel als je wil

 

Comment author said

Door Evelyn op 30 juli 2015 om 08:39

Hi!
Ook ik ben op zoek naar een goede ‘vorm’ van vitamine C voor tijdens mijn candida-dieet! Ook ik kwam uiteindelijk uit bij acerola,maar bij sommige natuurlijke merken zit er ook maltodextrine (suiker!) in of staat er dat het toch ‘natuurlijk’ ascorbinezuur bevat? Ik raak nu bijna moedeloos; welk merk moet ik hebben? Dankjewel 🙂

 

Comment author said

Door Kaj op 6 augustus 2015 om 10:12

Dat is maar een heel klein beetje zodat het niet gaat klonteren, kan je gewoon negeren gezien je in totaal maar één eetlepel per dag van het complete bessenpoeder neemt.

 

Comment author said

Door van eerten op 6 maart 2015 om 08:07

ik geloof er niks van dat toegevoegde vitamine s slecht zouden zijn.ik merk dat ik een ongelofelijke boost ervaar na het innemen van een vitamine pil. Met name bij Centrum vitamine.

 

Comment author said

Door Kaj op 13 maart 2015 om 13:46

De propaganda machine heeft zijn werk bij jou dus goed gedaan, geen probleem hoor!

 

Comment author said

Door Annick op 17 februari 2015 om 13:17

Saskia, fijn om te horen dat ik niet de enige ben die problemen heeft met multivitamines. Ik kreeg hartkloppingen, heel raar. Toen ben ik gestopt en een dag of twee later ging het veel beter. Langzaam gingen de hartkloppingen weg. Ook kreeg ik in het verleden enorme hoofdpijn na een paar dagen multivitamines te nemen. Bijna tot migraine toe. Dus ik kan me ook wel vinden in dit verhaal.
Vroeger had ik geen problemen met vitamines, misschien is er nog een andere oorzaak…

 

Comment author said

Door Saskia op 25 augustus 2014 om 09:02

Ik kende dit verhaal al en koop wegens kinderwens peperdure foliumzuur (de 5-MTHF variant) a 35,- per potje van 60 pilletjes en dan ook enkel en alleen 5-MTHF want de meeste dure bevatten voor 80% alsnog de syntetische variant. Ik ben overigens het levende bewijs dat syntetische vitaminen rommel zijn; jaren geleden kocht ik voor het eerst multivitaminen, ik was nooit ziek, maar dacht, ach, ik rook, misschien is het gezond. Dezelfde dag nog (een paar uur later) werd ik wat ziekachtig, een ziek gevoel in mn keel alsof ik griep ging krijgen, maar het zette niet door. Ik dacht, oh fijn dat ik nep op tijd multivitaminen slik. Wel gek, want normaliter ben ik nooit ziek. Maar het zieke gevoel ging niet over. Na 2 weken nog steeds niet. Toen ben ik deze vitaminen eens onder de loep gaan nemen en ben er daarna direct mee gestopt. Wat denk je? Ik was gelijk weer beter! Een week geleden dacht ik, ik kom onvoldoende buiten, laat ik vitamine D slikken. Ik had even geen geld voor dure en dacht, misschien kan ik hier wel tegen. Maar nee hoor, weer dat zieke gevoel in mn keel. Het is TROEP!

Net als aspartaam, daar krijg ik direct migraine van. Fijn dat mijn lichaam zo heftig reageert op syntetische rommel, zo voel ik meteen wat slecht is.

 

Comment author said

Door marjon duits op 10 augustus 2014 om 20:50

Ik vroeg me af of je bronvermelding hebt bij je uit spraken over wat deze synthetische vitaminen in het lichaam doen. Bijvoorbeeld over dat je lichaam er door verzuurd? Wie heeft dat onderzocht? Of in welk boek is dit beschreven?

Groet marjon

 

Comment author said

Door marjon duits op 10 augustus 2014 om 20:45

Hallo kaj!

Interressant wat je schrijft. Ook al heb ik o.a. de opleiding voor orthomoleculaire geneeskunde gedaan, kan ik me er zeker in vinden wat je zegt. Maar wat ik me meteen afvraag hoe het danzo kan zijn dat er heelveel onderzoeken zijn met synthetische vitaminen die zeker hele goede resultaten geven! Deze onderzoeken kun je allemaal vinden met bronvermelding in de bibliotheek van ortho.nl
Wel is het zo dat is gebleken met vit. A dat daar onderzoeken mee zijn gedaan, en dat dat een beetje mis ging. Daar is het advies uitvoort gekomen dat zwangere en kinderen op moeten passen met vit. A ( natuurlijke vitamine A en D kanje overigens uit gefermenteerde levertraan halen! Wat je juist twee x zo veel nodig hebt als je zwanger bent of nog een baby of klein kind bent)

 

Comment author said

Door Kaj op 11 augustus 2014 om 10:25

Natuurlijk hebben bepaalde synthetische vitamines op korte termijn aanwijsbare positieve invloed
op mensen die ernstig vitamine gebrek hebben, want iets van zeg 20% effectief is is altijd
nog beter dan GEEN vitamine’s. Maar niets verslaat plantaardige 100% effectieve vitaminen
MET alle benodigde randstoffen en bioflavonoïden die juist onmisbaar zijn en missen
in synthetische supplementen.

gr
kaj

 

Comment author said

Door Jasper Boer op 5 juli 2015 om 13:52

Dag Kaj,

Bedankt voor het nemen van de tijd voor het schrijven van dit artikel.

Maar stel dat een synthetische vitamine 20% van de effectiviteit heeft van een normale vitamine, en je consumeert er gewoon vijf keer zoveel van omdat dat (veel) goedkoper is dan een natuurlijke vitamine variant, dan zit je goedkoper ook weer op 100% van de effectieve dosering van de natuurlijke vitamine toch..?

Dit zou er dan ook weer vanaf hangen vanaf welke dosering je cellen verzadigd zijn.

 

Comment author said

Door Kaj op 13 juli 2015 om 11:59

Nee want de verzadiging is het probleem. Met jou redenatie kan ook beter iedereen een kunstgebit nemen dan hoef je nooit meer naar de tandarts maar toch is je hele lichaam en immuun systeem dan onherstelbaar uit balans.

 

Plaats een reactie


*


937502405